Batony z płatków kukurydzianych
Chrupiące i słodziutkie batoniki z czekoladą, banalnie proste do wykonania.
• 2 łyżki dowolnego naturalnego masła orzechowego 🌰🥜
• 1,5 łyżki 🍯 syropu klonowego
• 1 łyżka oleju kokosowego
• szklanka płatków kukurydzianych
Wszystko rozpuszczamy w rondelku, kiedy się połączy dodajemy szklankę lekko zgniecionych płatków kukurydzianych 🌽🌽
Mieszamy, gdy wszystko się połączy wykładamy na małą blaszkę z papierem do pieczenia dociskając dłonią.
Wkładamy do zamrażarki na około 30 min.
Wyciągamy polewę z rozpuszczonej gorzkiej czekolady 🍫 z odrobina oleju kokosowego lub mieszankę kakao, syropu klonowego i oleju kokosowego).
Czekamy, aż czekolada się zetnie, kroimy na batony bardzo ostrym nozem i jemy!
Komentarze
Prześlij komentarz