Risotto z grzybami na winie
Czy obiad może być bardziej jesieńszy, niż świeże
grzyby w risotto na białym winie? 🍁Jeśli tez zostałeś
obdarowany grzybkami, dzielę się prostym przepisem.
SKŁAD:
- 300 g grzybów
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 300 g ryżu arborio
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 700 ml bulionu warzywnego
- peczek pietruszki
- 3 łyżki płatków drożdzowych lub parmezanu
- pieprz, sól
Do dzieła!
- cebulkę i ząbek
czosnku podsmażamy na oleju kokosowym
- dodajemy pokrojone
grzyby i dusimy kilka minut
- dodajemy
ryż, łyżeczkę soli i mieszany
- dolewamy wino -
następnie przygotowujemy 7bulionu warzywnego i wlewamy chochlę, jak
wchłonie dolewamy kolejna, az do wypicia całego płynu
- na koniec dodajemy posiekany pęczek pietruszki, płatki drożdżowe lub starty parmezan i posypujemy świeżym pieprzem.
Bon apetit 👩🏼🌾🍛
Komentarze
Prześlij komentarz