Tagiatelle RAW z sosem pomidorowym i parmezanem
Przyszło lato i czasu nie ma na siedzenie w kuchni. Przyszło lato i jeść się nie chce ciepłych i ciężkich dań. Pytanie czy trzeba? 🤗 W tym miejscu macha do Was tagliatelle z cukinii z intensywnym sosem z pomidorów i migdałowym parmezanem. Surowe, wegańskie, lekkie i orzeźwiające. Witam lato czule ♥️🥗🍝☀️
SKŁAD (dla jednej osoby)
makaron:
cukinia
sos:
pół szklanki pomidorów w puszce
5 pomidorów suszonych
łyżka drożdzy nieaktywnych
łyzka nasion konopii
łyzka zmielonych prażonych pestek dyni
łyzka sosu sojowego
sól
pieprz
parmezan midgdałowy:
100 g płatków migdałowych
3 łyżki drożdży nieaktywnych
łyżeczka soli (parmezan musi być słony)
DO DZIEŁA
Makaron pokroić na podłużne kawałki za pomocą obieraczki do warzyw (tagiatelle) albo do Julienne (spagetti).
Składniki na sos zmiksować blenderem, posmakować i doprawić odpowiednio solą i pieprzem, pamiętając, że sos musi być intensywny, aby było go czuć po wymieszaniu w sosem.
Makaron polać sosem i posypać parmezanem i solidną porcją zielonej pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz