Białkowe czekoladki Reese's
Przepis na 4 foremki muffinkowe:
- 60 g czekolady + łyżeczka oleju kokosowego
Rozpuszczamy i wylewamy 3/4 na dno i boki foremek. Wkładamy do zamrażarki
- 2 łyżki maki kokosowej
- 2 łyżki odżywki białkowej waniliowej
- 2 łyżki syropu klonowego / z agawy / miodu itd
- mleko sojowe w ilości, aż uzyskamy strukturę plasteliny
Wyciągamy czekoladę z zamrażarki i wypleniamy masą -> wraca do zamrażarki.
Orzechowa warstwa:
- 2 łyżki PB+ rozmieszaną z mlekiem sojowym (masło orzechowe w proszku, można zastąpić zwykłym i rozmieszać z mlekiem, aż będzie lejące)
- 1 łyżka masła orzechowego.
- 1 łyżka syropu klonowego - Szczypta soli
- Wszystko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej mleka.
- Przełożyć na schłodzoną masę, po czym schłodzić jeszcze 15 min.
- Na koniec wylać pozostała cześć czekolady.
Cały przepis: 650 kcal, B: 18,1 g, W: 53,8 g, T: 35 g
Komentarze
Prześlij komentarz